loading...
Регион

МИЛО, ГДЕ ЋЕ ТИ ДУША?! Ђукановићу ништа није свето, најсрамотније ударио на покојног Амфилохија

Фото: Јутјуб

ДПС-у смета што ће се сахрана преносити на Јавном сервису Црне Горе?!

Опозициона Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића сматра неодговорним начин на који грађани и верни народ манифестују тугу због смрти митрополита Амфилохја, а посебно су забринути понашањем мандатара Здравка Кривокапића за којег кажу да својим актвним учешћем не препознаје тренутак да утиче на свест грађана о опасности таквог понашања.

У саопштењу се наводи да “туга и изрази поштовања и уважавања према верском поглавару СПЦ не смеју да се претворе у неодговорну еуфорију у којој је све дозвољено”.

Крајње необичним сматрају то што ће, како кажу, Јавни сервис свих грађана Црне Горе директно преносити сахрану митрополита, која може бити ризична за здравље људи, што је кажу директно кршење мера НКТ.

За Кривокапића кажу да се понаша супротно оном што се “очекује од неког ко треба да буде на челу владе грађана свих вера и националности”.

– Он својим јавним објавама на друштвеним мрежама наступа искључиво са позиција пропагатора религије и посвећеног верника једне цркве у Црној Гори – наводи се у саопштењу у којем ДПС позива оне који су укључени у организацију испраћаја митрополита СПЦ да имају у виду, све изазове, а пре свега здравствене које прате један овакав догађај и додаје:

– Апелујемо на све да уваже и разуман позив грађанима из Митроплије од јуче да се придржавају прописаних мера, који у потпуности кореспондира са овим нашим упозорењем – стоји у саопштењу.

Извор: srbijadanas.com

loading...