Регион

МИЛО У НЕВЕРИЦИ! Ево шта су поручиили из ЕУ! ОВО ЈЕ КРАЈ ЊЕГОВЕ ВЛАДАВИНЕ!

Европска унија се апсолутно неће мешати у формираје нове црногорске владе, рекао је шеф делегације Европског парламента за Црну Гору Владимир Билчик .

Он је поновио да ЕУ ни на који начин није имала утицај на резултат августовских избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Поздрављам чињеницу да су грађани демократски саопштили жељу за променама, а промене треба да спроведу политичари који су изабрани. Већ имате новог председника Скупштине, у току су преговори о будућем саставу Владе и мислим да је то тест зрелости црногорске демократије”, рекао је Билчик у интервјуу за РТЦГ.

Он верује у напредак Црне Горе ако дође до успешне примопредаје власти и нова влада буде могла бити формирана, уколико институције буду исправније функционисале, укључујући чињеницу да будући парламент не доживи бојкот, што је, оцењује, био велики проблем током претходног сазива и спречавао је бројне важне реформе, укључујући и изборне реформе у Црној Гори,

“Ове одлуке само могу бити донете у Црној Гори, уз учешће политичара, грађана и као што сам већ казао у коментару након избора, ЕУ ни на који начин не може бити кривац за резултате избора у Црној Гори. Јасно сада кажем, будућност Владе Црне Горе је у рукама грађана Црне Горе”, рекао је Билчик.

 

 

 

 

Извор: Тањуг