Србија

МИНИСТАР МАЛИ ЈУТРОС САОПШТИО! Ове вести ће обрадовати све грађане Србије!

Министар финансија Синиша Мали рекао је за РТС да је 99 одсто сигуран да ће плате у јавном сектору бити повећане од 1. јануара наредне године.

Додаје да ће се након разговора са ММФ-ом, у наредне две недеље, знати и колико ће повећање бити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Синиша Мали је рекао да се од 1. јануара повећава минимална цена рада, као и пензије у висини од 5,9 одсто.

„Тема са ММФ-ом је да видимо како нам буџет стоји, какво ће бити повећање плата у јавном сектору. Сачекали смо септембар и октобар, 99 одсто сам сигуран да ћемо моћи да повећамо плате у јавном сектору“, рекао је министар финансија.

Конкретније информације знаће се у наредних неколико дана, рекао је Мали.

„ММФ је ту у наредне две недеље, до краја њихове мисије знаћемо тачно како изгледа буџет за 2021. годину и колико ће бити повећање плата у јавном сектору“, истакао је министар.

Додаје да је сигуран да ниједна земља у Европи у овом тренутку не подиже плате и пензије, што, каже, довољно говори о „економској снази Србије“.

Министар финансија наводи да је за нама тешка година те да је економска криза условљена пандемијом „највећа криза која је икада погодила цео свет“.

„Србија се добро носи са тиме. Ми смо кроз снажан програм подршке привреди успели да спасимо привреду, нема те црне слике која је долазила из света, изгубљена радна места, то код нас немате. Сачували смо макроекономску стабилност“, истакао је Мали.

Рекао је и да подршка Светске банке, ЕБРД-а, америчког ДФЦ-а показује да они „чврсто изграђене темеље“.

„На новом мандатару је да оправда то поверење пред грађанима Србије“, рекао је Мали.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/РТС