loading...
Србија

МИНИСТАР МАЛИ САОПШТИО: “Ко је добио новац из иностранства, део мора да плати држави”

Фото: Јутјуб

Министар финансија Синиша Мали данас је рекао да се порески закони нису мењали годинама уназад и да свако ко је имао приходе мора да плати порез.

“Ко је добио новац из иностранства, део мора да исплати држави на име пореза и доприноса”, казао је Мали на Пинку, и додао да је најава провера био леп гест Пореске управе, која није морала да најави контролу.

Осим тога, министар финансија је рекао да претпоставља да већина људи који зарађују у иностранству ионако већ плаћа порез.

У вези са пројекцијама ММФ-а о расту БДП-а Србије, министар је објаснио да раст БДП-а значи да ћемо имати веће плате, пензије, пораст минималне зараде, затим да нећемо одустати од инфраструктурних пројеката.

Пројекције ММФ-а показују да ће српска економија бити најбоља у Европи у 2020. години, казао је Мали уз оцену да то говори о отпорности домаће привреде, успешности спроведених реформи и одговорној политици државе током кризе изазване пандемијом коронавируса.

“Радимо на томе да будемо једина земља у свету која ће имати позитиван раст БДП-а, бољи од прогнозе ММФ-а”, казао је и додао да сутра ММФ званично излази са новом пројекцијом.

“Србија се показала као поуздан партнер, нисмо пали у кризи, то утиче на инвестициону заједницу у иностранству, па инвеститори хоће да дођу”, казао је Мали.

Подсетио је да је данас почела исплата помоћи за хотелијере, а пријавило се, према његовим речима, 314 хотела.

“Исплатићемо сваку обавезу у динар, према договору”, казао је Мали.

 

 

 

 

 

Извор: Б92