Србија

МИНИСТАР МАЛИ САОПШТИО: “Ко је добио новац из иностранства, део мора да плати држави”

Фото: Јутјуб

Министар финансија Синиша Мали данас је рекао да се порески закони нису мењали годинама уназад и да свако ко је имао приходе мора да плати порез.

“Ко је добио новац из иностранства, део мора да исплати држави на име пореза и доприноса”, казао је Мали на Пинку, и додао да је најава провера био леп гест Пореске управе, која није морала да најави контролу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, министар финансија је рекао да претпоставља да већина људи који зарађују у иностранству ионако већ плаћа порез.

У вези са пројекцијама ММФ-а о расту БДП-а Србије, министар је објаснио да раст БДП-а значи да ћемо имати веће плате, пензије, пораст минималне зараде, затим да нећемо одустати од инфраструктурних пројеката.

Пројекције ММФ-а показују да ће српска економија бити најбоља у Европи у 2020. години, казао је Мали уз оцену да то говори о отпорности домаће привреде, успешности спроведених реформи и одговорној политици државе током кризе изазване пандемијом коронавируса.

“Радимо на томе да будемо једина земља у свету која ће имати позитиван раст БДП-а, бољи од прогнозе ММФ-а”, казао је и додао да сутра ММФ званично излази са новом пројекцијом.

“Србија се показала као поуздан партнер, нисмо пали у кризи, то утиче на инвестициону заједницу у иностранству, па инвеститори хоће да дођу”, казао је Мали.

Подсетио је да је данас почела исплата помоћи за хотелијере, а пријавило се, према његовим речима, 314 хотела.

“Исплатићемо сваку обавезу у динар, према договору”, казао је Мали.

 

 

 

 

 

Извор: Б92