Издвајамо Православље

МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ ЗА СУБОТУ: Да вас прати срећа изговорите ове речи данас МАЈЦИ БОЖИЈОЈ

Радуј се, Дјево Богородице, Пристаниште и Заступништво сиромашној души мојој и Надо спасења мога!

Радуј се, јер си радост примила од Ангела који Ти је јавио благу вест да ћеш родити Бога Реч! Радуј се, јер си носила Творца света у утроби Твојој! Радуј се, јер си родила у телу Бога, Спаситеља света! Радуј се, јер си у рођењу сачувала дјевство!

Радуј се, јер си од мудраца дарове примила и видела их како су се поклонили Ономе кога си Ти родила! Радуј се, јер су Те и пастири посетили, који су речи анђелске слушали о Њему, и Теби то испричали, а Ти си све то у срце своје слагала!

Радуј се, јер си Младенца Исуса, Сина Твога и Бога, у храму међу учитељима закона нашла и обрадовала Му се! Радуј се, јер иако си страшне болове на крсном страдању, распеће и смрт Сина Твога и Бога видела, у слави Небеској са ученицима Његовим си Га гледала!

Радуј се, јер си родила Онога који је послао Духа Светога у виду огњених језика на ученике своје! Радуј се, јер си на земљи анђелским животом живела!

Радуј се, јер си чистотом и светошћу све анђелске чинове и све свете ликове превазишла! Радуј се, јер си при престављењу своме славом узвеличана, доласком по душу Твоју Сина Твога и Бога! Радуј се, јер си се после три дана васкрсла јавила Апостолима Твојим!

Радуј се, јер си на Небу од Оца и Сина и Духа Светога дијадемом вечног царства украшена! Радуј се, јер си од свих Небеских сила песмама прослављена! Радуј се, јер си села у славу Божанства, пред престо Пресвете Тројице!

Радуј се, јер си Бога са човеком грешним помирила! Радуј се, Небеских и земаљских створења Господарице и Царице! Радуј се, јер си се удостојила да је све могуће заступништву Твоме! Радуј се, јер се сви верни, који Тебе призивају, заступништвом Твојим спасавају! Радуј се, јер се Тобом тужни теше, болесни исцељују и страдалници на време помоћ добијају!

Молим Те, обрадована Владичице, покрени и у мени тугу због грехова мојих и даруј ми радост спасења. Подари ми сузе утехе, непрестано умиљење, истинито покајање и савршену поправку живота.

Не гнушај се мене, Владичице, но прими милостиво овај молебни глас мој, који ја убоги Теби приносим. Приђи ми у помоћ у време када будем без помоћи, у часу страшном, када се душа моја буде раздвајала од окаљаног тела мога.

Тада ми приђи, молим Те, и ослободи ме од грехова мојих, и од казне за њих вечне, да се не би радовали зли дуси нити геена огњена. О, Владичице моја, не допусти да душа моја види страшно мучење које су јој демони припремили, но приђи и спаси слугу Твога у часу оном ужасном, да Те славим у векове, јер си Ти једина Нада моја и Заступница спасења мога.

Амин.

 

Извор: Србија јавља

БОНУС ВИДЕО