Србија

НАДЛЕЖНИ НАЈАВИЛИ: У критичној смо ситуацији, ово је тек почетак ригорозних мера

„Санитарна инспекција је у току ноћи контролисала 12 објеката у Београду, а два су затворена због непоштовања епидемиолошких мера“, рекао је вечерас доктор Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за инспекцијске послове, најављујући доследно спровођење појачаног надзора.

Стаменковић је рекао да је тих 12 надзора само део од 168 надзора у Београду у току недељу дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чак 30 прекршајних пријава је поднето за објекте саобраћаја, где су кажњавани не само возачи него и грађани, али и угоститељски објекти. Велики број корисника је у тим објектима, што погодује ширењу ове опаке заразне болести – казао је Стаменковић за РТС.

За сада је, додаје, преко 320 пријава поднето преко Вајбера.

Углавном се, наводи, односе на непоштовање мера у угоститељским објектима, на дистанцу, на неношење маске, понегде и на дезинфекциона средства која се не користе на прави начин.

– Министарство здравља ће спровести нулту толеранцију према свим прекршиоцима и ригорозно кажњавати оне који не поштују мере. Налазимо се у критичној ситуацији – навео је Стаменковић.

Највише су, каже, прекршајне пријаве поднете према правним лицима и предузетницима.

– Ноћашње затварање два објекта поред Ушћа у Београду само је почетак најригорознијих мера санитарне инспекције. Наредних дана биће и физичко печаћење објеката. Морамо да радимо оно што закон тражи од нас, у сарадњи са другим инспекцијским службама у Србији – закључио је Стаменковић.

Извор: Танјуг