Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Бајден најављује промену приступа Америке у вези са Косовом!

Амерички демократски председнички кандидат Џо Бајден, у документу под насловом „Визија за односе са Албанијом и Косовом“, говори о својим плановима за будуће односе на Балкану и наводи да је као сенатор бранио интересе Косова када је фокус света био негде другде и подржавао његову независност за коју каже да је неповратан процес.

Како пише приштински портал „Репортери“, у тексту се наводи да Бајден каже да ће „преокренути неуравнотежени приступ Трампове администрације према Србији и Косову, обнављајући правду и једнакост у односима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бајден се обавезао да ће радити у партнерству са Европском унијом на ревитализацији дијалога између Србије и Косова са циљем стабилизације, праведног решења и свеобухватног споразума који поштује територијални интегритет Косова и постиже пуно узајамно признање.

Инсистираће на томе да се, како се наводи, правда за ратне злочине спроводи без страха и захтеваће пуну и брзу одговорност за нестале током недавног рата на Косову, укључујући браћу Битићи.

Бајден ће, како је наведено у документу, охрабрити ЕУ да испуни своје обећање да ће грађанима Косова одобрити либерализацију визног режима и да предузме даље кораке за унапређење интеграције Косова у ЕУ, укључујући Споразум о стабилизацији и придруживању, преноси Косово онлајн.

 

Извор: rs.sputniknews.com