Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Додик: Тужићемо Хрватску!

БиХ неће одустати од подизања тужбе против Хрватске уколико не одустане од намере да одлаже нуклеарни отпад на Трговинској Гори, уз границу са том земљом.

То је поручио члан Председништва БиХ Милорад Додик, преноси РТРС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коначно је донета одлука о формирању стручног и правног тима, иако је министарка спољних послова у Савету министара Бисера Турковић то одуговлачила, рекао је Додик новинарима у Градишци.

Он је подсетио да је министар спољне трговине и економских односа у Савету министара Сташа Кошарац то питање стално враћао на Савет и да се то упорно одбијало.

“Мислим да је крајње време да се донесу одлуке које вероватно нису могли да избегну“, рекао је Додик.

Он је подсетио да је прошле године, када је ушао у Председништво, већ на првим седницама тражио усвајање одлуке да се нуклеарни отпад не може одлагати на Трговској гори и да је неопходно да се у то укључе органи БиХ.

Хрвати су то радили индивидуално и сада видимо неке помаке, јер смо рекли да ћемо, уколико не дође до договора, покренути међународне спорове. Због тога је потребан и овај стручни тим да би се направила подлога за те потезе, рекао је Додик.

Он је истакао да се неће оклевати са подизањем тужби на било којој судској инстанци у свету, уколико не буде договора са Хрватском.

 

 

 

 

Извор: (ртрс)