Свет

Најновија вест! Лекар потврдио: Председник више није заразан

Трамп се јуче појавио на балкону Беле куће, а већ у недељу путује на Флориду како би наставио председничку кампању

Лекар Беле куће Шон Конли саопштио је да амерички председник Доналд Трамп више не представља ризик за заражавање других.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На тај начин дао је председнику „зелено светло“ за наставак јавних ангажмана, преноси Рт.

Трамп би требало да настави председничку кампању у понедељак скупом на Флориди.

Конли је рекао да резултати Трамповог Ковид-19 ПЦР теста, који је председник урадио у суботу ујутру, показују „тренутно признате стандарде“ и да више не представља здравствени ризик по друге.

Трамп се јуче, први пут од како му је пре више од недељу дана дијагностикован ковид-19, појавио пред својим присталицама у Белој кући.

Ројтерс извештава да им се амерички председник јуче обратио са балкона Беле куће, без заштитне маске и упутио апел да се „ангажују до победе“ на предстојећим председничким изборима.

Након повлачења из изборне кампање због ковида-19, Трамп сада планира да настави предизборно надметање са својим опонентом Џо Бајденом, председничким кандидатом демократа.

Већ сутра председник САД путује на Флориду, једну од кључних држава за победу на председничким изборима, у уторак ће бити у Пенсилванији, а у среду у Ајови, где ће одржати говоре пред својим присталицама.

Током свог јучерашњег обраћања са балкона Беле куће, Трамп је у свом маниру оптужио демократе да намеравају да спроводе „социјалистичку“, па чак и „комунистичку политику“ у Америци.

Лекари упозоравају да се амерички председник прерано вратио уобичајеним активностима, те да је у изолацији морао остати најмање 20 дана с обзиром на то да је био у болници.

Доналд и Меланија Трамп тестирани су позитивно на коронавирус 2. октобра и убрзо након тога пребачен је у болницу из, како су тада рекли лекари, превентивних разлога.

Болницу је напустио после три дана лечења.

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс