Здравље

НАУЧНИЦИ ОТКРИВАЈУ! Ова биљка може да излечи оболеле од корона вируса!

Свет је у трци за проналаском поуздане вакције против ковида 19. Овај вирус је однео на милионе живота, а на ову тему су урађена многа истраживања како би се помогло оболелима, а сада научници са Института Макс Планк у Потсдаму тврде да слатки пелин може да буде од изузетне помоћи. Његова лековита својства су заиста невероватан и врло је корисан у лечењу свим симптома корона вируса, сигурни су они.

Располажу резултатима који уливају наду за почетак клиничких испитивања. Екстракти слатког пелина активни су против САРС-ЦоВ-2. Листови биљке слатког пелина (Артемисиа аннуа) узгајани у Кентакију, у САД-у, најбољу антивирусну активност показали су код екстракције са чистим етанолом или дестилованом водом, али и додавањем кафе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током истраживања смо извукли чисте супстанце из биљке и онда их повезали са вирусом и резултати који смо добили су обећавајући“, објашњава Петер Зебергер са института „Макс Планк“ који је, заједно са хемичаром Керијем Гилмором, иницирао и водио истраживање.

Моћ слатког пелина не изненађује јер се управо ова биљка већ деценијама користи у народној, али и савременој медицини за лечење многих обољења.Више од двадесет година у борби против маларије лекари успешно примењују лековити састојак те биљке – артемисинин.

 

 

 

 

 

Извор: Стил/БаштаБалкана