Спорт

НЕКИ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ ЗБОГ ОВЕ ИЗЈАВЕ! Ноле открио: ЗНАМ ДА МНОГИМА СМЕТАМ! Ово је разлог!

Истакао је да се увек ужели Београда и Србије, радује се сваком слободном у домовину. Његов боравак је увек кратак, али испуњен приватним и професионалним обавезама

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ове недеље такмичи се на турниру у Бечу, а енергију за нове успехе покушао је да скупи одмарајући у Београду са породицом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одушевио је децу на улици, када им је показао неколико трикова са рекетом, а одушевио је и свога сиан Стефана коме је прошле недеље био рођендан. У интервјуу за магазин „Story“ открио је да му је то важније од било чега у животу.

– Увек има повода за славље. Не мора да се чека турнир, као што не мора да се чека ни рођендан детета, ни било која друга свечана прилика, приватно или професионално гледано. Увек постоји неки разлог. Међутим, дефинитивно су ми породична славља и обележавање неких важних датума у нашим животима далеко важнији него било које спортско достигнуће – казао је искрени Новак Ђоковић.

Истакао је да се увек ужели Београда и Србије, радује се сваком слободном у домовину. Његов боравак је увек кратак, али испуњен приватним и професионалним обавезама.

– Причињава ми велико задовољство то што сам овде, окружен својим народом, људима који говоре исти језик као ја, што могу да се вратим својим коренима. Пуни ме енергијом све то, додуше, вероватно у истој мери у којој ме истовремено исцрпљује. Ипак, даје ми тај додатни подстрек и мотивацију која ми је потребна, инспирише ме да даље путујем светом и исписујем неке нове странице историје тениса – рекао је Новак и потом додао:

– Устручавам се да ову сезону поредим са оном из 2011. или 2015. године, које су заиста биле изванредне. По квалитету тениса, осећам да сам сада најближи тим сезонама.

Да ли га оптерећује трка за „најбољег свих времена“ у којој учествује са Федерером и Надалом?

– Притисак који ми је наметнут како се све више приближавам највећим рекордима доживљавам као саставни део мог професионалног живота. Када сте на највишем нивоу, морате да прихватите да ћете се сусрести с огромним притисцима, али питање је да ли ћете их искористити као гориво за себе или оружје против себе. То је све у глави. Имам дугогодишње искуство и зато не осећам да ме то оптерећује у великој мери, као што је то био случај на почетку моје каријере – навео је Новак Ђоковић.

Неки нису баш одушевљени што јасно и гласно говори своје амбиције.

Ипак, Ђоковића то не оптерећује и не може да уради ништа по том питању, поручивши да не уме да се претвара, иако зна да то неки воле.

– Можда некима смета што имам највише амбиције и што умем да их вербализујем, али одрастао сам уз васпитање, да будем отворен, транспарентан и искрен. Такав је мој карактер, то је моја личност. Људи некад можда воле претварање и то такође поштујем, али ја то не умем. Само сам вербализовао свој циљ, а то је да, историјски гледано, будем најдуже рангирани број један и то ми је приоритет.

– Међутим, не осећам превелико оптерећење због таквог циља. Знам како да пронађем равнотежу, али наравно да се у свему томе понекад и ја пољуљам како психички, тако и физички. Ипак, то је све живот и нико није савршен – рекао је Ђоковић и додао:

– У животу сваким даном учите, стичете неке нове спознаје о себи и покушавате да то употребите на најбољи могући начин како бисте били најбоља верзија себе – професионално и приватно.

Тренутно су му 33 године, неизбежно је питати до када ће играти тенис?

Како сам каже – док год ужива.

– Све што радим, чиним из задовољства, не тражим корист нити материјални смисао. Уживам и све док је тако, бићу на терену. После свега што сам постигао код мене више не постоји никакво морање, никаква обавеза да се бавим тенисом. Могу сутра да завршим све и био бих задовољан оним што сам постигао, али мени причињава задовољство да идем по турнирима и такмичим се. Сам чин играња тениса чини ме радосним и веселим. Осећам ту детињасту енергију када сам на терену, у смислу задовољства и радости, а сваки наредни изазов видим као инспирацију за нове амбиције, које су увек потребне да бисте се такмичили – закључио је Ђоковић.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ Story