Србија

НИЈЕ ДОБРО! КОНОВ КОЕФИЦИЈЕНТ ДОСТИГАО РЕКОРДНУ ВРЕДНОСТ: Половина заражених из Београда а критично је и у…

Фото: Pixabay.com

Према последњим подацима однос броја заражених и тестираних, тзв. „Конов коефицијент“ је достигао рекордну вредност од 12,95 одсто! Поред тога, у Београду је опет више од половине заражених, тачније 351 особа, али оно што забрињава је да се сада јављају и други градови на овој црној листи попут Шапца, Зрењанина и Пријепоља који до сада нису бележили значајан пораст новооболелих.

Однос броја заражених и тестираних је и даље у порасту, па је тако према последњим подацима на корона вирус тестирано 4.739 особа, док је њих 614 било позитивно, што нам даје Конов коефицијент од рекордних 12,96 одсто.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У односу на претходни дан када је Конов коефицијент достигао рекордних 11,1 одсто, данас је и та граница знатно померена.

Сада је то уједно и највећи забележени резултат ако узмемо у обзир други и трећи талас, а једине више вредности су регистроване на почетку епидемије у нашој земљи када је спровођен мали број тестова, по неколико стотина дневно.

Конов коефицијент је највиши био 24. марта када је његова вредност премашила 60 одсто, али то је било на почетку епидемије када се тестирало знатно мање људи него данас.

Неписано правило је да се викендом тестира мањи број људи, што и јесте сада случај, али је број новозаражених још увек и те како забрињавајући.

Пресек стања по градовима

Баш као што је био случај и претходних дана, Београд предњачи по броју заражених те се и даље налази на првом месту ове црне листе, где је према последњим подацима од укупно 614 новозаражених регистровано чак 315, односно 51 одсто.

На другом месту је поново Крагујевац са нових 35 случајева, док је на трећем и даље Нови Сад са 25 новооболелих, што је четири мање него јуче.

Шабац је преузео четврту позицију на црној листи уместо Ваљева. У Шапцу је према последњим подацима регистровано 17 нових случајева, док је у Ваљеву сада забележено још 10 новооболелих.

Са двоцифреним бројем заражених, што није био случај претходних дана, на овој листи нашли су се и Пријепоље са 14, колико је забележено и у Нишу. Нови на листи је и Зрењанин где је регистровано 13 новооболелих, а у Врању 11.

Према последњим подацима у осталим местима регистровано је мање од 10 случајева корона вируса.

У последња 24 часа на корона вирус широм Србије тестирано је 4.739 особа, њих 614 било је позитивно, а нажалост преминула су три лица.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института „Батут“, на респираторима у болницама широм Србије налази се 26 пацијената.

Извор: Блиц