Издвајамо Православље

НОВО ЧУДО СВЕТОГ ВАСИЛИЈА: Вишња није могла да говори, а онда је 12. маја отишла у манастир ОСТРОГ… (ВИДЕО)

Њена прича је невероватна.

Свети Василије Острошки је један од најпознатијих светаца, ког прослављају и моле му се чак и католици и муслимани. То и не треба да чуди, будући да се за име овог чудотворца везују бројна сведочења о исцелењима различитих болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једно од њих је и девојчица Вишња која није говорила пуних 6 година. Према речима породице, девојчица је умела да покаже шта жели да уради, знала је сама да једе и облачи се, али из њених уста није излазила ни реч.

Родитељи су је водили код лекара у различите болнице, али решења није било. Тада су се окренули вери и одлучили да је поведу на Острог, како би се молили Светом Василију. То су и учинили – отишли су у чудесни манастир, где је монах очитао девојчици молитву за здравље. Преспавали су у манастиру уочи 12. маја, празника посвећеног Светом Василију.

Тога дана отвара се ковчег и скида покров са моштију. „Када смо ушли, монах је ставио њену ручицу на мошти, спустио своју руку на њену главу и читао молитву“, испричала је Драгана, Вишњина мајка. Два месеца касније, породица је отпутовала на море и тада се десило чудо.

„Села је на кревет и рекла: „Мама, дођи“. Мало је фалило да се шлогирам“, присећа се Драгана, која није могла да верује да је Вишња проговорила, толико да је остале чланове породице питала да ли су нешто чули.

Целу њену причу послушајте у видеу:

 

Извор: Телеграф.рс