Издвајамо Православље

НОВО ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ: Током радова на цркви појавио се невероватан призор! (ФОТО)

Испод камених плоча старих око једног века пред мајсторима и монасима појавила се гробнице Светог Зосима Туманског

Велико откриће десило се четвртак у Манастиру Тумане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док је манастирска братија надгледала радове на преуређењу пода цркве, испод камених плоча старих око једног века пред мајсторима и монасима појавио се прво свод, а затим и остатак гробнице Светог Зосима Туманског, чудотворца и патрона Манастира Тумане.

ОТКРИВЕНА ГРОБНИЦА СВ. ЗОСИМА ТУМАНСКОГ, 08.10.2020.У оквиру уређења манастирског храма у Туману, откривена је гробница Св. Зосима Чудотворца.

Posted by Dimitrije Plecevic on Friday, October 9, 2020

– Одлучили смо да стаклом прекријемо гробницу како би верници могли да виде место где је сахрањен Свети Зосим, због кога и долазе на ово место. Они долазе да му се поклоне, да траже и да добију благослов. Сада ће моћи да се поклоне и свечевом гробу, који је кроз векове многима доносио исцељење и спасење. Верујемо да ће верницима то много значити, као што значи и нама – рекао је игуман.

Нашли и слику Јакова Туманског

Св. Јаков ТуманскиНа радост цркве Божије у заоставштини мати Серафиме из Згодачице пронађена је фотографија Св. оца Јакова.Хвала о. Стефану и братији

Posted by Dimitrije Plecevic on Thursday, October 8, 2020

Четвртак и преуређење Манастира у Тумане донели су још једну лепу вест. Како је објаснио игуман Димитрије Плећевић, приликом уређења заоставштине једне од старијих монахиња, пронађена је фотографија Светог Јакова Туманског, што је хришћанском свету коначно донело сазнање о томе како је овај светитељ заиста изгледао.

Извор: Курир.рс/Ало