Србија

ОПЕТ УВОДЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС? У овим градовима је могуће ограничавање кретања

У срединама где се не спроводе мере могућ чак и полицијски час, али се надам
да до тога нећемо доћи, каже за Курир др Тиодоровић. Могућа и обавеза ношења маски на отвореном, затварање школа и кафића, карантин и окупљање до пет људи

Нема ванредног стања, нема полицијског часа у целој Србији, нема ни разлога ни оправдања за то.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицијски час је могућ за изузетне ситуације када апсолутно не постоји контрола локалне заједнице. У срединама у којима се не спроводе мере биће примењене и најригорозније, па чак и полицијски час.

Али се ипак надам да до тога нећемо доћи – каже за Курир епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић, члан кризног штаба.

Он додаје да су полицијски час и ограничење кретања могући у неким деловима земље, у неки градовима или њиховим деловима ако буду имали изузетно велики пораст броја заражених.

И карантин је једна од опција.

– Карантин ће бити примењен само код појединаца и породица где самоизолација није адекватна. Зато нам Арена стоји на располагању, зато ћемо ставити све такве објекте и у Новом Саду и у Нишу уколико дође до непоштовања самоизолације. А да бисмо заштитили старе, можда ћемо морати опет да затворимо старачке домове – каже Тиодоровић.

Да ће ношење заштитних маски ускоро бити обавеза и на отвореном, најавио је јуче и др Срђа Јанковић, имунолог и члан кризног штаба, уочи данашње седнице кризног штаба која долази у тренутку када смо прескочили 200 заражених по дану.

Извор: Курир