Србија

ОВО СЕ МНОГИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ! Могуће увођење ПЦР теста при уласку у Србију! Ево о чему је реч!

Епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да се размишља о томе да буде уведен ПЦР тест за све који улазе у земљу или тест који доказује присуство антитела, односно да је особа прележала корону.

Говорећи о томе шта нас очекује у наредних месец дана када је реч о епидемиолошкој ситуацији, Тиодоровић је за Блиц рекао да долазе хладни месеци, када је већа влажност, што одговара вирусу и да ће број заражених зато бити у порасту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У наредних месец дана имамо два сценарија. Први је уколико будемо поштовали мере можемо очекивати да нам тај број буде двоцифрен, па добро, чак и када пређе у троцифрен као сада, то није драстично толико, само је важно ситуацију држати под контролом, а то се може само поштовањем мера“, истакао је Тиодоровић, пренео је Танјуг.

Он је навео да је други сценарио неповољан, а то је да не успемо да обезбедимо да се мере поштују, да имамо скок, а за то постоје услови, јер око Србије епидемија букти.

„Ништа није тешко ни компликовано, само поштујте мере које понављамо месецима, носите маске у затвореном обавезно, држите дистанцу од једног и по метра, одржавајте хигијену и оно најважније, у овом периоду борбе са вирусом заборавите на славља, прославе, окупљања“, нагласио је Тиодоровић.

 

Извор: rs.sputniknews.com