Спорт

ОВО СУ СВИ СРБИ ЧЕКАЛИ! Ево шта је Новаку потребно да 8. марта престигне Федерера и постане НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА!

Новак Ђоковић је пласманом у треће коло Беча обезбедио прво место до краја сезоне и тако се изједначио са идолом Питом Сампрасом који је текође шест пута био први на крају године

Србин након пласмана у треће коло Беча има 11.830 бодова, па и у случају да до краја сезоне не освоји ни бод, а Рафа тријумфује у Паризу и Лондону не може Шпанац да свргне Новака са трона, јер би у том случају имао 11.590 бодова. Подсећања ради, Ноле је на крају године био први 21011, 2012, 2014, 2015, 2018. и сада 20202. године.Као и Сампрас, додуше Американац је ти урадио шест година у низ, од 1993. до 1998. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србин је тако у још једној категорији надмашио Рафаела Надала и Роџера Федерера који је наредна мета првог тенисера планете.

Новак ће највероватније 8. марта надмашити Швајцарца по броју недеља проведених на првој позицији. Али, мора до тада да остане на првом месту.

Шта је Новаку потребно да би ова мисија била успешна? Калкулација је много, јер Новак И Надал играју у Бечу, односно Паризу и Завршном мастерсу у Лонодну.

Новак ако победи у Бечу може да профитира 500 бодова, а потом га очекује Завршни мастерс у Лондону. Прошле године је испао у групи и освојио само 200 бодова, а максимум је 1.500. Ако победи ове године инкасираће 1.300. С друге стране, Рафа у Паризу, уколико га освоји, може да добије 640 бодова, а у Лондону 1.100 у случају освајања трофеја.

Идеалан сценирао за Србина јесте освајање Беча и Лондона, тако би имао 13.540 бодова. На старту наредне године играће на Аустралијан опену и због недавно одлуке неће губити бодове у Мелбурну без обзира на пласман.

Надал у случају тријумфа у Паризу, Лондону, који до сада није освојио, у Мелбурну с обзиром на да је прошле године стао у четвртфиналу може добро да профитира – имао би 13.230.

Ноле би и у случају да не тријумфује у Лондону остао први до 8. марта. Победа у Бечу доноси 500 бодова, а пласманом у финале Лондона зарадио би додатних 800 бодова, па би имао 13.040 бодова. Био би први до марта, али има један услов. Надал не би смео да тријумфује у Мелбурну.

Шпанац ако освоји мастерс у Паризу може да профитира 640 бодова, а у Лондону 1.100, док би пласманом у финале Аустралијан опена имао 12.430, па би имао мање од Новака. Проблем би био тријумф Рафе у Мелбурну јер би тако надмашио првог тенисера света – 13.230.

Много је калкулација сада, Новаку би одговарало, ако не победи у Лондону и ако Рафа освоји Париз и Аустралијан опен, а не узме трофеј на Завршном мастерсу. Као што рекосмо калкулација је много. У сваком случају све би могло да буде, а највероватније и хоће, бити решено на Завршном мастерсу у Лондону.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс