Србија

ПОЛИЦИЈА НА НОГАМА У ЛОЗНИЦИ: Примећен бели комби који вреба децу?

Иначе, слична прича кружила је градом и пре неколико година

Припадници лозничке полиције од данас дежурају у свим градским и приградским лозничким основним школама и у зони школских објеката остаће у наредном периоду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је предузела овај корак због информација да ’“непознато возило (бели комби) после наставе прати ученике и две мушке особе покушавају да ступе у контакт са њима нудећи им слаткише“. Информација се појавила и раширила на друштвеним мрежама и изазвала је узнемирење неких родитеља и ђака.

Како је у тим информацијама наведено, то се догодило у близини школа у приградском насељу Клупци и Лозничком Пољу. Деца причају о некаквом комбију, али дају различите описе.

Према незваничним информацијама, полиција је истражила те информације и утврдила да до сада „није било никаквог насиља ни радњи према деци“, али је превентивно појачала мере безбедности око школа.

– Полиција ће у наредном периоду појачати присуство у близини лозничких школа. Са директорима и педагозима обављени су неопходни разговори, а полиција апелује да се не шири паника и не пласирају дезинформације – каже нам саговорник упознат са овим догађајем.

Иначе, слична прича кружила је градом и пре неколико година, узнемирила поједине родитеље и основце, па престала. Полиција, међутим, ништа не жели да препусти случају и од данас још будније пази на школе и школарце.

Извор: srbijadanas.com/Телеграф