Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Бела кућа објавила: Завршава се пандемија коронавируса!

Како се наводи, од почетка пандемије корона вируса, управа је предузела одлучне акције да ангажује научнике и здравствене раднике из академске заједнице, индустрије и владе да разумеју, лече и победе болест

Канцеларија Беле куће за науку и технологију саопштио је да се „окончава пандемија корона вируса“, што је стављено на сами врх достигнућа Трампове администрације упркос томе што је само прошле недеље готово пола милиона Американаца било позитивно на коронавирус, пише CNN.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У извештају на 62 стране описана су сва „достигнућа Трумпове администрације у протекле четири године“, а међу њима се наводи и „окончање пандемије корона вируса“.

Како се наводи, од почетка пандемије корона вируса, управа је предузела одлучне акције да ангажује научнике и здравствене раднике из академске заједнице, индустрије и владе да разумеју, лече и победе болест.

Како преноси CNN то саопштење послато је новинарима у тренутку када се земља суочава са највећим бројем оболелих у једном дану.

Упитана да објасни коментар у саопштењу да је окончана пандемија, портпаролка Канцеларије Кристина Баум указала је на цео извештај и истакла да је велики посао који Трампова администрација ради на окончању пандемије главни приоритет и вредан је истицања.

Према њеним речима, у интерном извештају се не наводи да је пандемија ковида-19 готова, већ само да промовише разне акције администрације у борби против ње.

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Тањуг