Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Следеће недеље ће падати снег? ОВО ЈЕ ПРОГНОЗА!

Пратећи мраве, кртице, пужеве и друге животиње и биљке, он прикупља податке које касније повезује и склапа у прогнозу на дужи временски период.

Према прогнозама метеоролога, за пет-шест дана стиже промена времена која прекида дужи низ сунчаних и угодних дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекује се значајан пад температура, северни ветрови те кишне, па и снежне падавине.

Чини се да би ова промена времена могла бити увод у промењиву прву декаду 11. месеца, а при томе би локално могле пасти веће количине падавина, а снега би осим у планинама можда могло бити и у понеким нижим деловима.

А онда би могла доћи зима која није запамћена годинама.

Подсећамо, прогнозу како ће ова зима бити веома хладна недавно је дао народни метеоролог из Тутина Мухамед Адемовић (69), професор у пензији, који тачне временске прилике већ годинама прогнозира посматрајући понашање животиња и биљака.

Према његовој изјави из септембра, мрави су већ тада почели да праве мравињаке дубоко у земљи, а то значи да би зима могла бити јака и сурова.

Пратећи мраве, кртице, пужеве и друге животиње и биљке, он прикупља податке које касније повезује и склапа у прогнозу на дужи временски период.

Према његовим тврдњама, да би био што прецизнији, уз информације које добија из природе користи и мерне станице за температуру које има у дворишту своје куће.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Информер