loading...
Регион

ПОТПУНО ОЧЕКИВАНО! Овај човек је кандидат за министра одбране Црне Горе?

Фото: Јутјуб

Покрет за промјене се већ изјаснио да би функцију министра одбране најбоље обављао председник партије Небојша Медојевић, који би уједно покривао и место потпредседника Владе, а да би ресор науке требало да припадне заменику председника ПзП-а Бранку Радуловићу

То је Дану казала функционерка ПзП-а Бранка Бошњак, која је додала да је она предложена за ресор просвете, док је Вељко Васиљевић предложен за ресор одрживог развоја и туризма.

На захтев мандатара Здравка Кривокапића, све партије су већ доставиле захтеве за министарства за која сматрају да имају кадар довољно квалитетан за челне позиције у тим ресорима. Међутим, ниједна партија осим Покрета за промене (ПзП) још нема имена за ресоре за која су показали интересовање.

Посланик ПзП-а Бранка Бошњак казала је да су приликом одлуке о избору ресора бирали одбрану, науку, образовање и Министарство за одрживи развој и туризам зато што сматрају да имају људе који су најбољи и најквалификованији за те позиције.

Истакла је да у партији имају много више стручњака од предложених, али нису хтели да буду нескромни у захтевима, већ да они буду у складу са изборним резултатом.

“Покрет за промене се већ изјаснио да би функцију министра одбране најбоље обављао председник партије Небојша Медојевић, који би уједно покривао и функцију потпредседника Владе, да би ресор науке требало да припадне заменику предсједника ПзП-а Бранку Радуловићу, док смо Вељка Васиљевића предложили за ресор за одрживи развој и туризам, а мене за ресор просвете. Сматрамо и да Министарство науке треба да се трансформише у министарство науке, технологије и развоја и да би Бранко Радуловић, редовни професор на Универзитету, потврђен и у науци и у привреди, као добитник Авнојске награде за најбољу привредну организацију МЗТ, могао да кроз то министарство покрене нови инвестициони циклус науке у функцији провредног развоја”, рекла је Бошњак.

Што се тиче предлога да Медојевић буде на челу Министарства одбране, она је казала да су се водили тиме што га за ту позицију препоручује и што је, између осталог, добитник награде за допринос у борби против корупције коју додељује америчка агенција за ту област.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/борба.ме

loading...