Регион

ПОТРЕСНО ПИСМО СЕСТРЕ ПРЕМИНУЛЕ ТИНЕЈЏЕРКЕ: Престаните да лажете, реците лепо ОНА НИЈЕ УМРЛА ОД КОРОНЕ!

Целу Хрватску растужила је вест да је јуче у сплитској болници преминула девојка стара 17 година. На данашњој конференцији за медије тим лекара изјавио је да је за узрок њене смрти отказивање срца и плућа.

У сенци стотина медијских чланака и наслова, најтеже тренутке у животу проживљава њена породица. Уз ненадокнадив губитак, додатно су их погодила медијска нагађања о узроку смрти њихове ћерке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У понедељак после подне лист “Далмација Данас” разговарао је с породицом која је пожелела да се обрати јавности. Старија сестра преминуле девојке А.М. каже да није могла да поднесе додатни бол који њена породица данас проживљава јер је, тврди, део медија објавио непроверене информације.

А.М. је написала писмо које је Јутарњи лист пренео у целости.

– Зовем се А.М. и сестра сам, нажалост, преминуле матуранткиње из Сплита.

Моји су ме одговарали од јављања, али једноставно осећам потребу да то учиним, иако је ово тешко раздобље за нас. Морам чувати и пазити оно што ми је најсветије, а то је породица.

Прво радим ово због секице на коју никад нисам дала да је дирају, као ни она на мене. Поготово сад кад она сама не може да се одбрани. Друго, због својих родитеља којима су уза сав бол и тугу ваше лажне тврдње још теже пале и сломиле их у потпуности.

Желела сам да кажем да моја сестра није умрла од короне и да престанете да ширите лажне тврдње и информације. Истина је да је била позитивна, али умрла је од хипоксије односно њен мозак је предуго био без кисеоника и наступила је мождана смрт. Све време до проглашења смрти сви смо се надали чуду и њеном опоравку јер је била лавица и велики борац, али једноставно је била преуморна.

Верујемо да је њен организам био преморен од силних напада, непроспаваних ноћи због недостатка кисеоника, вентолина, пумпица и борбе за ваздухом. Сви који су провели имало времена с нашом А. знају да је много пре короне имала великих тешкоћа са дисањем и честе нападе и колико су сви били забринути за њено здравље. Сам Бог зна колико је доктора и претрага обишла због свог стања, али никад није пронађен узрок. Увек је била осетљива и слабијег имунитета и зато смо сви увек били осетљиви на њу.

Све је то није спречавало да буде већину времена насмејана, ведра, позитивна и да увек подиже атмосферу. Због тог имам потребу да вам кажем да нисте свесни колико сте погрешним поступцима повредили моју породицу, нарочито родитеље. Свима нам је тешко, али не могу замислити њихов бол јер сахрањују своје дете које је умрло тако младо. Није ни тих великих 18 напунила.

Замолила бих вас да узмете у обзир ову изузетно тешку ситуацију и не погоршавате је, не само нама, него и другима којима се деси трагедија. Овим путем желим и да се захвалим у име целе породице екипи прве помоћи са Шестановца, медицинској сестри која је прискочила у помоћ, али и свим људима који су се нашли ту на путу и било како пружили помоћ и речи подршке без размишљања је ли А. можда позитивна на тај проклети вирус и ту показали како упркос свему у нама још има људскости. Такође велика захвалност КБЦ-у Сплит, људима на хитном интерном пријему Сплит, а нарочито запосленима Педијатријске интезивне који су учинили све да спасу нашу А. и изашли нам у сусрет максимално.

Посебна захвалност докторки Полић, која је својом изјавом на конференцији за медије смирила моје родитеље и рекла потпуну истину како је моја сестра, истина била позитивна на корону, али она није званичан узрок смрти. Можда је тај глупи вирус и имао мало утицаја, али то никад нећемо сазнати. Наша дивна А, наше Сунце, било је уморно и не можемо да се љутимо што нас је напустила тако брзо и изненада.

Теши нас што се није патила, него је уснула свој најлепши вечни сан и верујемо да је сад горе негде на лепшем месту и ужива и напокон живи живот пуним плућима без пумпица, без лекова и чува нас од горе наш мали анђео. Те мисли нас воде даље кроз живот“, навела је она.

Извор: Jutarnji list