Србија

ПОТВРЂЕНО ЈЕ! Велики пријатељ српског народа стиже у Србију! Ево о чему се ради!

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров долази у Србију 28. и 29. октобра, потврдио је Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

„Лавров је велики наш пријатељ, следи дводневна посета“, рекао је за ТВ Прва Селаковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је негирао писање медија да има „шумова“ у односима Србије и Русије и истакао да до те посете не би ни дошло да има „шумова“.
Селаковић је истакао да се председник Вучић са руским председником Владимиром Путином чуо два пута и да је у сваком од разговора потврђен изузетан однос две земље.

„Уверен сам да ће првом приликом када то буде могуће доћи Путин“, рекао је Селаковић.

Претходно је лист „Новости“ позивајући се на своја сазнања,објавио да у посету Србији долази министар спољних послова Русије.

Новости подсећају да су се у јавности појавиле интерпретације да је руски председник Владимир Путин због договора у Белој кући о нормализацији економских односа Београда и Приштине, наводно отказао посету Србији.

Да нема никаквих „шумова на везама“ између Београда и Москве одлучно су поручили и председник Вучић и руски амбасадор у нашој земљи Александар Боцан-Харченко, пише лист.

Вучић је рекао да Путин једва чека да дође у Србију и радује се томе, али да са 15.000 оболелих од короне и 300 мртвих дневно није тренутак, нити је видео, како је рекао, „да је у било коју земљу отишао у последње време“.

Селаковић: Отварање Храма Светог Саве пре краја године

Генерални секретар председника Србије изјавио је да је уверен да ће Храм Светог Саве бити отворен за јавност у децембру.

„Пре краја ове године сви ће моћи да дођу и буду поносни на своју Србију, која је успела да га заврши“, поручио је Селаковић.

Објаснио је да је завршетак радова био планиран за раније, али да је епидемија корона вируса успорила тај процес.

Селаковић је истакао да је уверен да ће Храм Светог Саве бити најпосећенији на Балкану.

„Важно је да наша генерација има ту прилику да буде сведок историје завршетка Храма Светог Саве, који је један од три највећа православна храма у свету“, нагласио је Селаковић.

Он је истакао значај помоћи руских пријатеља у изградњи Храма Светог Саве.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг