Србија

ПОЗНАТ ЈЕ НОВИ МИНИСТАР У ВЛАДИ СРБИЈЕ! Ово ће изненадити све!

Новинар Ратко Дмитовић биће нови министар у Влади Србије, сазнаје „Блиц“. На ову функцију кандидоваће га Српски патриотски савез Александра Шапића, а ресор којим ће се бавити биће један од два нова у кабинету Ане Брнабић, за бригу о породици, деци и демографији.

Лидер СПАС-а раније данас истакао је да је председник Србије Александар Вучић препознао да би његова странка могла да допринесе изазовима пред којима ће се нова Влада наћи и да му је и поред тога „што ништа није тражио“, Вучић понудио једно министарско место у новој Влади Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– СНС није био потребан нико други да формира Владу, али су очигледно препознали нешто код нас и ми стојимо са свим нашим кадровима на располагњу – рекао је Шапић.

Он је потом објаснио његову аргументацију зашто је сагласан са тим да постоји концентрациона влада у овом тренутку.

– Одлуку нисам донео ја, али подржавам је зато што сматрам да је логична. Ви када имате овако нестабилну ситуацију на светском нивоу и убудуће неће бити лако свим светским лидерима. Тако да је нормално да направите јединство – рекао је Шапић.

Одговор на питање ко ће бити нови министри грађани Србије добиће у ндељу, након седнице Председништва СНС-а, када би требало да буде објављен комплетан списак имена.

Ратко Дмитровић је познати српски новинар и публициста. Био је стални дописник из Загреба дневног листа Политика и недељника НИН, уредник недељника „Аргумент“, оснивач телевизије „РАС“, радио је и на РТС-у. Неколико година обављао је функцију генералног директора и главног уредника „Новости“. Објавио је књигу „Крст на крижу“ као и роман „Бележница професора Мишковића“, по коме се снима серија.

Једно време био је саветник потпредседника Небојше Човића, у Влади Србије, на чијем челу се налазио Зоран Ђинђић, а за посланика у Народној скупштини Србије изабран је на јунским изборима са листе Српског патриотског савеза, као нестраначка личност.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс