Регион Србија

РАМА ИЗНЕНАДИО СВЕ! Желим да уклоним границу и са Србијом!

Албански премијер Еди Рама рекао је како „жели да уклони границу и са Србијом“, те да то „албански екстремисти не воле“

Рама је истакао је да је био „врло јасан и да регионални Шенген поставља четири услова Европске уније“, преноси Танјуг. Он је навео да је први услов слобода кретања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реагујући на изјаву министра одбране Србије Александра Вулина о великој Албанији, Рама је рекао је да „постоји једноставна истина која се не може променити – да је српска војска напала Косово, а не обрнуто“, преноси Косово онлајн писање приштинског портала Репортери.

„Они не могу да промене једноставну чињеницу, Косово није напало Србију. Нису косовски тенкови отворили пут војсци за етничко чишћење. То су били војници Слободана Милошевића. Редовна војска која се користи за силовање и етничко чишћење. Ослободиоци су на Косову, злочинци тог рата су испод, а неки и изнад и неки други у Београду“, рекао је Рама.

Додао је да је „добра ствар што га албански екстремисти у Приштини оптужују да ради за велику Југославију, док они у Србији да ради за велику Албанију“.

Рама је изјавио да се „гадио јуче када је схватио да изјава овог господина (Вулина) није мим и да не постоји могућност да је изјава члана владе 2020. године тако мрачна.

„Схватио сам да ипак није мим“, рекао је Рама и додао да председник Србије треба да пружи појашњења по овом питању, рекао је Рама.

 

Извор: rs.sputniknews.com