Регион

РЕГИОН СЕ ТРЕСЕ! Абазовић се плаши за своју безбедност? Немам полицијску заштиту, али сам ПОД НАДЗОРОМ

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић изјавио је да нема полицијску заштиту, али да се у одређеној мери налази под полицијским надзором.

Гостујући у Јутарњем програму ТВ Црне Горе, Абазовић је рекао да с тим у вези не жели да прави спектакл, иако је, каже, имао одређене непријатности што доживљава као саставни део посла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о уласку странака националних мањина у нову владу, Абазовић је рекао да ко год не уђе у власт, биће горе по њих. Најважније је, истиче, да је владајућа већина отворила врата за све, који у новој власти желе да учествују.

– Ко жели, имаће прилику, ко не жели то је апсолутно његово легитимно право. Ми морамо да правимо дисконтинутите, и то није компатибилно са интересима одређених партија. И то је једини разлог зашто они не желе да партиципирају – навео је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.

Тврди да нико не утиче на њега при доношењу одлука и да ни од кога не трпи никакав притисак.

– Можда сам као друге колеге само мало уморан, и мало не успевам да дођем до ваздуха, да мало одморим, посветим се породици и другим стварима које нису политичке – каже он.

Говорећи о формирању нове владе, Абазовић каже да ће у новој влади, која ће бити формирана у наредних месец дана без робовања датумима, бити и нека имена која су мање позната јавности, а која су каријере градили у признатим светским институцијама.

А буду ли се „сложиле све коцкице“, Абазовић каже да ће сва памет, која је стицајем околностима била ван земље, бити упрегнута да помогне новој влади да се избори са значајним проблемима који су се наталожили.

На питање има ли помака кад је у питању подела ресора, Абазовић каже да је направљена динамика коју је предвиди мандатар Здравко Кривокапић.

Али, ако је неко, како је рекао, замислио да државу користи као полигон за приватне интересе преварио се.

 

 

 

 

Извор: Тањуг