Русија

РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ! Операција заокруживања Русије је у пуном јеку! Ситуација је алармантна, ево шта следи!

Политички аналитичар Анатолиј Васерман коментарисао је ситуацију у постсовјетским земљама и истакао реакцију Руске Федерације као одговор на њих.

Нереди у Киргистану, настали након избора у овој земљи, постали су разлог за појаву још једне тачке напетости у пространствима постсовјетског простора, која представља потенцијалну претњу за Русију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оваквим стањем ствари позабавио се политички аналитичар Анатолиј Васерман, који је у чланку на информативном порталу рен.тв јасно показао како Москва треба да одговори на дуготрајну операцију Запада да заокружи Руску Федерацију земљама предвођеним вођством непријатељски расположеним према Москви.

Чињеница је да се пуч догодио тачно током протеста у Минску као и пре нереда у Молдавији а то су све земље које су део зоне руских интереса.

Експерт је рекао да је у Нагорно-Карабаху територијални сукоб у потпуности прерастао у пуноправни рат у којем учествује руски савезник у ОДКБ-у.

Анализирајући овакав развој догађаја, аналитичар је дошао до логичног закључка: „Уверавам вас, операција заокруживања Руске Федерације је у пуном јеку!“

Стручњак је детаљно испитао ситуацију у Киргистану, где су власти предузеле озбиљне мере како би осигурале владавину закона током избора, које је чак и ОЕБС препознао као легитимне, упркос чињеници да су Сједињене Државе унапред „доделиле 1,5 милиона долара посматрачима на изборима у Киргистану како би и они посматрали.

Тако је државни удар у Бишкеку демонстрирао тренутни пад ауторитета међународних структура, чије решење више не узимају у обзир чак ни локални опозиционари који „раде“ са америчким новцем.

„У овом случају морамо да реагујемо изузетно оштро, и са војном силом ако треба, не осврћући се на ОЕБС и ЕУ“, закључио је Васерман, указујући да је такође крајње време да Русија почне да брани своје савезнике, јер би у супротном могла да постане следећа жртва такве хибридне агресије Запада.

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs