Свет

САД НА НОГАМА! Зна се стање Доналда Трампа! Ово је ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ!

Фото: Јутјуб

Бела кућа је веома забринута за здравствено стање председника САД Доналда Трампа, преносе амерички медији.

Један Трампов саветник рекао је да постоји разлог зашто је председниково стање забрињавајуће, наводи новинар CNN-а Џим Акоста на свом Твитер налогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор CNN-а рекао је да је Трамп врло уморан и да помало има проблеме с дисањем. Како наводи Акоста, један званичник Беле куће навео је да је Трамп „уморан“, али да се стање не погоршава и истакао да јавност не би требало да буде узнемирена и да Трамп ситуацију схвата „врло озбиљно“.

Председник САД пребачен је синоћ у Национални војно-медицински центар „Волтер Рид“. Трамп, који је заражен корона вирусом, радиће из председничке канцеларије у „Волтер Риду“ следећих неколико дана, каже се у саопштењу Беле куће.

Раније је саопштено и да има температуру и да кашље.

Трамп примио коктел два антитела

Председник САД примио је коктел два антитела, експериментални лек против ковид-19 који је произвела америчка компанија „Регенерон“, саопштио је његов лекар Шон Конли.

Експериментални лек против ковид-19 који је примио Трамп, представља коктел два вештачки произведена антитела, која опонашају природну одбрамбену реакцију организма против вируса. Она имају за циљ да се снажно вежу за протеин на површини вируса, пише ББЦ.

Професор Питер Хорби са Универзитета Оксфорд наводи да лек спречава да се вирус веже за ћелије, да уђе и њих и да се размножава, као и да помаже имуном систему да нападне и убије вирус.

Хорби тврди да је ово један од лекова за ковид-19 који највише обећава и који је показао снажно дејство у лабораторијским културама ћелија и у тестовима спроведеним на животињама. Он је додао да се лек тренутно испитује у Великој Британији, у склопу програма за проучавање лекова против ковид-19 који је раније показао да је стероид дексаметазон ефикасан за лечење ове болести.

Лек компаније „Регенерон“ већ је доступан пацијентима у три болнице на северу Енглеске, у склопу поменутог програма, којим ће ускоро бити обухваћено 30 до 40 болница, наводи Хорби.

 

 

 

 

Извор: Тањуг