Србија

СКАНДАЛОЗНО! Рама: Уклонићемо границе, Драч ће бити косовска лука!

Албански премијер Еди Рама изјавио је данас да Косово и Албанија намеравају да „уклоне границе“, као и да ће албанска лука Драч ускоро постати „косовска“.

Он је то рекао на почетку седнице албанске и косовске владе која се одржава у Конгресној палати у Тирани, преноси портал Репортери.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наша амбиција је да уклонимо границу између Албаније и Косова. Верујем да је важно за министарства унутрашњих послова обе државе да појачају свој рад како би омогуц́или контролу граничних прелаза у реалном времену, што би нам омогуц́ило да коначно отворимо границу без губитка и једног центиметра на бојном фронту против илегалних активности и против било ког облика злоупотребе слободе кретања“, рекао је Рама, преноси „КосовоОнлајн“.

„Споразум који ћемо ускоро потписати за олакшавање царинских поступака између две земље води нас до одредишта, трансформације луке Драч у де факто луку Косова“, рекао је Рама.

Како се наводи, приштинска делегација је у Албанији дочекана уз највеће почасти, али у њој није било министара из Српске листе Горана Ракића и Далибора Јевтића.

Очекује се да ће након састанка бити потписана три споразума о царини у Драчу, железничкој линији и хидроелектрани за Косово која ће бити изграђена у Албанији.

 

 

 

 

Извор: Тањуг

Ознаке