Србија

Шокантне тврдње! ВУЧИЋУ ЖЕЛЕ ДА ЗАБРАНЕ УЧЕШЋЕ НА ИЗБОРИМА! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

– Председник Вучић је пре избора рекао да Влада која ће бити формирана, уколико грађани дају поверење листи коју је предводио, а дали су огромно поверење, мора да има програм на основу којег ће се правити кадар, а не обрнуто и да постоји политика којој ће сви морати да се прилагоде – рекао је данас министар одбране Александар Вулин гостујући у јутарњем програму Телевизије “Пинк”.

Како је истакао, занимљива је тенденција да се Александру Вучићу забрани да учествује на изборима, да буде носилац листе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Главни притисак ће бити да се он ни случајно више не кандидује, да не сме да носи листу. Зар није суштина демократије да земљу води онај којег грађани хоће, а не онај којег неће – истакао је министар Вулин и додао да се створила „чудна политичка школа која каже да избори нису важни, да је важан осећај и атмосфера која се направи у медијима“.

– Шта год радили, колико год економски напредовали, колико год се председник Вучић трудио да сачува мир у региону упркос другима, колико год се он трудио и развијао нашу економију и реформисао наше друштво, ништа то није важно. Важно је само „постизање свеобухватног правнообавезујућег споразума“ – читај „признање Косова“. Само их то занима – рекао је данас министар одбране Александар Вулин у јутарњем програму Телевизије “Пинк” коментаришући тему “Косова” као највећег изазова пред председником Вучићем.

Он је указао и на то, да је Александар Вучић признао „Косово“ „тражили би да га прогласе доживотним председником свега, чували би га, био би најбољи, најпаметнији, највећи демократа и ништа друго не би било важно“.

– Он неће да призна „Косово“, неће да призна ту лажну државу, чува интересе Србије, интересе српског народа и због тога оволики напади на њега. Приштина је имала једну једину обавезу – да спроведе Заједницу српских општина, а Хоти каже „то ћемо када признате Косово“. Европа не коментарише јер је направила „Косово“, знају шта су урадили и морају да оправдају себе. Како да оправдају НАТО агресију и што су толике године повлађивали терористима из ОВК, него да кажу да је то држава и да тако треба радити – истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, председник Вучић води храбру, мудру политику, али веома је тешко.

– Осам година слушам од разних који тврде да је „Косово“ већ признато, продато. Осам година Александар Вучић не да да „Косово“ постане држава. То је тешко, није лако. Суочени сте са претњама најмоћнијих људи на свету. Али он издржи. И то ће бити највећи изазов, јер када слушате наступе функционера Европске уније сви кажу „од тога како преговарате са Косовом зависи све остало, а ако нећете да признате сносићете одговорност за то, а на првом месту Александар Вучић као председник“. Ништа их друго не занима – поручио је министар Вулин.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс