Регион Свет

ШОКАНТНО! Бајден објавио план за БиХ! Ево шта је рекао за Србе!

Кампања Џоа Бајдена, кандидата демократа на председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама, обајавила је документ у везу са БиХ.

У документу се наводи да ће он „заувек бити против мржње, а да ће подржавати суверенитет, територијални интегритет и мулти-етнички карактер Босне и Херцеговине“, преносе босанско-херцеговачки медији, без прецизирања када је документ објављен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У „Визији америчких односа са БиХ Џоа Бајдена“, стоји да се он обавезује да ће позвати партнере из Европске уније и НАТО савезнике да заједнички развију стратегију за чврсто везање западног Балкана у евроатлантским институцијама.

Наводи се да је бивши амерички потпредседник доказани пријатељ Босне и Херцеговине „од најмрачнијих дана у тој земљи и геноцида до континуиране борбе за стабилност и правду“.

Како се додаје, Бајден зна да је сада време за храбро и одлучно вођство САД у промовисању и спровођењу реформи и помирења, и да ће се поново обвезати на постизање „нашег дугогодишњег циља Европе као целовите и мирне“.

„Џо Бајден разуме зашто је Босна и Херцеговина важна за Америку и да је у америчком интересу да обезбеди да цела БиХ крене напред у НАТО и Европску унију“, пише у тексту.

Како преноси Фена, у уводу документа се прво набраја шта је Бајден учинио за БиХ до сада.

Истиче се да је, када је 90-их година на Балкану избило насиље, као сенатор „имао кључну улогу у настојањима Сената да се заустави геноцид у БиХ“ и да је „упркос широком противљењу интервенцијама у региону, тврдио да САД не би могле да стоје по страни док су невини цивили силовани, убијани и сахрањивани у масовним гробницама“.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг