Свет Србија

Шокантно! ТУРЦИ ДОБИЈАЈУ ДРЖАВУ НА КИПРУ? Ако ово прође, Србија ће бити у великом проблему! Ево о чему је реч!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручује да је време да се разговара о реалном предлогу решења „две државе“ на подељеном острву Кипар

Говорећи на конференцији за новинаре с председником кипарских Турака Ерсином Татаром у Анкари, Ердоган је рекао да је приступ кипарских Грка блокирао претходне покушаје проналажења решења, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не смемо одустати. Мора се схватити да се према тренутним параметрима не може постићи резултат након преговарачког процеса који траје више од пола века – рекао је Ердоган.

– У овој фази верујемо да ће започињање разговора на основу федерације бити губитак времена. Стога верујемо да се решење две државе сада мора изнети са реалним предлогом – додао је турски председник.

Подсетимо Кипар је практично подељен на два дела након турске инвазије 1974. године.

Кипарски преседан опасан је и за нашу земљу, од које се упорно тражи да призна лажну државу!

Уколико би заиста дошло до поделе Кпра на две независне и суверене државе које би једна другу признале и која свака понаособ биле чланице УН Србија би била у великом проблему, а притисак да призна Приштину „неиздржив“!

С друге стране, како мање зло и све учесталије се из кругова са запада за решење косовског чвора помиње модел две Немачке.

Модел „две Немачке“ позива се на политички споразум Западне и Источне Немачка, држава насталих након Другог светског рата, у време блоковске поделе света, које се нису међусобно признавале, али су биле чланице Уједињених нација и на том путу се нису међусобно блокирале.

Овај модел појавио се у јавности још 2007. године, а иницирале су га Немачка и Француска.

Овај модел, међутим, није никада наишао на претерано одушевљење Београда.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс