Свет

СПРЕМА СЕ КАМПАЊА! Бил Гејтс: “Направити план и убедити све људе да се вакцинишу”

Оснивач „Мајкрософта“ и један од главних заговорника и финансијера истраживања вакцина рекао је да ће захваљујући вакцинама богате земље моћи да се врате у нормално стање после пандемије до краја 2021. године. Он је то казао у говору током састанка савета директора „Вол стрит џурнала“, преноси РТ

Вакцина за све, или нас чека катастрофа: Гејтс о два могућа сценарија борбе против пандемије
Иако је најавио да ће вакцине следеће године бити доступне, Гејтс је навео како се мора направити „мрежа поверења“ да би се надвладали скептици, будући да последња истраживања у САД показују како мање од половине Американаца жели да се вакцинише, чак и ако добију 100 долара заузврат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жалећи се да отпор према вакцинама постоји у свим државама и да он претходи пандемијама, Гејтс је сугерисао америчким здравственим званичницима да „размисле чији гласови би могли да смање отпор, како бисмо имали ниво вакцинације довољан да заустави ширење вируса“.

Он је навео пример вакцине против полиомијелитиса и држава које су примењивале сличне тактике како би вакцинисале своје грађане.

„У државама као што је Нигерија морали смо да идемо код религијских вођа, да разговарамо са њима како би иступили и позвали на вакцинацију деце. Зато је веома битно да разумемо мрежу поверења, ко су људи којима се верује. Веома мало људи може да схвати неку научну формулацију или податке директно“, казао је Гејтс.

Биће „збрисане“ и најгоре последице: Бил Гејтс изнео прогнозу када ће пандемија бити завршена
Ентони Фаучи, један од главних америчких епидемиолога, раније је открио како већ ради на томе и да држава има план за кампању. Он је додао како би се у тој кампањи за вакцину залагали „спортисти, друштвени хероји и утицајни људи“.

Гејтс поново осврнуо и на теоретичаре завере и друштвене мреже којима се теорије завере шире. Он се пожалио како се теорије завере, попут оних да је „вирус корона вештачки направљен или да постоји нека завера у вези с њим“, брже шире „него истина да је вирус дошао из шишмиша“.

Милијардер је позвао друштвене мреже да „успоре или обележе ствари које чине велику штету, као што су позиви да се не носе маске или да се не прима вакцина, јер су то кључни алати како бисмо се вратили у нормалу“.

Он се пожалио и да су „теорије завере о његовом глобалном финансирању вакцина велики проблем“ за који нема паметно решење, додајући да не позива на цензуру.

Гејтс је критиковао и администрацију америчког председника Доналда Трампа и њен одговор на пандемију, нарочито критикујући лош однос са Светском здравственом организацијом.

 

Извор: rs.sputniknews.com