Спорт

СРБИ ЗАБРИНУТИ! Виландер: „Ђоковићева повреда је велика брига – тежа је него што представља“

Новак Ђоковић је забринуо све своје навијаче када је у првом сету против Карењо-Бусте имао проблема са повредом врата, касније и леве надлактице, те и очима.

Дан пред полуфинале Ролан Гароса са Стефаносом Циципасом тренирао је само у вечерњим сатима, такође са бандажом на болном месту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичар „Еуроспорта“ Матс Виландер сматра да је повреда светског броја један тежа него што он то жели да представи у јавности.

„Мислим да не жели да покаже противнику да осећа повреду. То ће повреда која ће бити присутна у полуфиналу и ако не буде имао добар почетак, то би могло да представља проблем“, рекао је Виландер.

Он сматра да је повреда велика брига за Ђоковића.

„Очигледно му је требало неко време да загреје тело против Карењо-Бусте, а тако ће бити и у полуфиналу, и опет у финалу. Мислим да је Новакова повреда велика брига. Очигледно не жели да покаже противнику да повређен улази на терен“.

Надовезао се на изјаву Пабла Карењо-Бусте после њиховог четвртфинала.

„Пабло је наговестио да Новак то увек чини – али не мислим да Новак то жели да ради када падне. Рекао бих да га то сигурно брине, јер ће ова следећа два меча за било ког играча бити апсолутно брутална, по дужини и физичким напорима. Трчаће веома дуго. Биће то два маратонска меча“, поручио је Виландер.

Програм на Ролан Гаросу овог петка почиње у 15 часова.

Најпре ће на терен „Филип Шатријеа“ Рафаел Надал и Дијего Шварцман, а потом ће изаћи Новак Ђоковић и Стефанос Циципас.

 

 

 

 

 

Извор: Б92