Свет

ШТА ОН ТО ЗНА? МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ БИЛА ГЕЈТСА: Јесен ће бити гора од лета

Фото: Јутјуб

Оснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс предвиђа да ће ова јесен за Америку бити гора од лета по питању последица епидемије вируса корона.

„Бројеви су у порасту“, указао је Гејтс у недавном интервјуу за „Политико“. Он је навео да је могуће да ће доћи до појачане трансмисије вируса, имајући у виду да стиже хладније време, а људи све више времена проводе у затвореном простору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гејтс је истакао да, све док Америка не почне активно да дистрибуира вакцину против вируса корона, „једино нам преостаје наше понашање“, највероватније мислећи на држање физичке дистанце и ношење маски.

„Нажалост, има пуно лоших порука по тим питањима, а у САД се ношење маски баш не поштује“, оценио је милијардер.

Гејтс је недавно у интервјуу за Ен-Би-Си рекао да ће се живот вратити у нормално стање после пандемије тек када се испуне два услова — када се појави друга генерација вакцина и када вирус буде нестао на целој планети.

„Једини начин да се вратимо нормалности је да се појави не прва генерација вакцина, већ друга, која би могла да буде супер-ефикасна и да је велики број људи прими. Тако ћемо глобално елиминисати болест“, рекао је Гејтс.Он је пре само месец дана изјавио да би Сједињене Америчке Државе могле да се врате у нормалу у лето 2021. захваљујући вакцинама. Тада је најавио и да би неколико вакцина прве генерације могло да добије одобрење за употребу почетком следеће године.

Према последњим информацијама Универзитета „Џонс Хопкинс“, у Америци је више од 7,9 милиона људи заражено вирусом корона, а преминуло је 217.717.

Извор: sputniknews