Свет Србија

СТРАВИЧНЕ ТВРДЊЕ! Албанци открили: Ево шта су им Американци обећали у вези Косова! Србија ће морати…

Присталица републиканаца Микељ Демај рекао је да је Мајк Пенс на састанку у Мичигену обећао албанском представнику да неће бити поделе ни боснизације Косова.

Као и да ће на крају процеса доћи признање из Србије, преноси Газета Експрес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да бисмо требали да будемо опрезни током избора и да не стављамо сва јаја у једну корпу. Наше припреме за ове изборе започеле су много раније. Ми, присталице републиканаца, искористили смо своје право као амерички грађани да сарађујемо са институцијама и да имамо утицај на ове изборе“, рекао је Демај.

„У почетку, када гласамо, своје интересе вагамо као грађани САД и за будућност наших породица. Однос администрације према нашим проблемима као Албанцима и питању Косова такође је важан за нас. Да би Србија признала Косово, мора да има много већи притисак од некога, ко не само што распоређује задатке већ и преузима одговорност“, рекао је он.

Сматрамо, казао је, да је Трамп кандидат који тражи одговорност.

„Имамо чињеницу да је наш представник републиканских Албанаца у општини шест имао контакт са потпредседником Пенсом у Мичигену, а тим поводом је имао прилику да изрази захтеве наше заједнице пред крај дијалога између Косова и Србије. Пенс је дао прилику Гегају да представи захтеве“, рекао је Демај.

Додао је да иако је Пенс био задужен за штаб за борбу против вируса, на Гегајев захтев је одговорио писмом и уверио их да у преговорима између Косова и Србије неће бити поделе или боснизације Косова.

„Под два, уверио нас да ће се коначни споразум завршити признањем. Под три, уверио нас је да ће споразум укључивати помоћ за економски развој и да ће сарађивати са било којом странком која победи на демократским изборима на Косову“, додао је Демај.

 

 

 

 

 

 

Извор: Kosovo Online