Србија

Стравично! ЗАКУЦАЛИ СЕ У МОСТ И СЛЕТЕЛИ У КАНАЛ! Четворо мртвих!

ЦРНО недељно јутро на друмовима Војводине. У две тешке саобраћајне несреће на путевима, на два различита краја Покрајине, погинуле су четири особе, а један малолетник са тешким повредама налази у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду.

У Ловћенцу код Малог Иђоша, у каналу поред пута који води према локалној железничкој станици, јуче око девет сати пронађена су три беживотна тела. У смрсканом БМВ били су мештани овог места Данило Дабановић (22), његова малолетна суграђанка Б. П. (17) и њена вршњакиња М. В. из Врбаса.

Претпоставља се да се трагедија збила у послепоноћним сатима. Аутомобил којим је управљао Дабановић кретао се Улицом 13. јула, из правца Ловћенца према железничкој станици на излазу из места. У Основном јавном тужилаштву у Суботици кажу да се несрећа десила јер је возач највероватније због неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом.

Аутомобил је ударио у бетонски стуб, а затим се преврнуо и упао у канал са водом.

– Из кола су испала два тела, младића и једне девојке, и они су пронађени у води, док је трећа девојка остала заглављена у возилу – кажу у суботичком Основном јавном тужилаштву.

У Ловћенцу јуче је владао мук. Мештани, затечени страшном вешћу о погибији троје младих људи од којих су двоје њихови суграђани, још не могу да поверују у црну вест. У кући покојног Дабановића у Улици Љубице Поповић, мук. Родбина, пријатељи и комшије долазе да неутешним родитељима изјаве саучешће и нађу им се у најтежим тренуцима у животу.

– Молим вас, разумите нас – дочекала нас је једна рођака Добановића на капији куће жалости.

– Немамо ништа да кажемо, а и шта бих вам могли казати. Ни ми не знамо како се десила несрећа. Знамо само да њега више нема и да нам се неће вратити.

И у породици Б. П. (17) завладали су бол и туга за прерано угашеним младим животом.

Родбина, комшије и пријатељи долазе да пруже утеху родитељима који су остали без свог јединог чеда.

– Претпостављамо да су кренули на железничку станицу да девојку из Врбаса тамо одвезу на воз – прича нам рођак Б. П. – Она и та другарица су се заједно у Врбасу школовале за фармацеута. Вероватно су били увече у изласку.

На другом крају Војводине, на ауто-путу Нови Сад – Београд код Ковиља, у недељно јутро око пет сати погинуо је Н. Т. (55) из Футога, док је седамнаестогодишњак тешко повређен.

Малолетник је колима Хитне помоћи превезен у Дечју болницу у Новом Саду. Према речима др Андрее Ђуретић, портпарола Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, дечак Д. Ј. има прелом обе бутне кости, али је стабилан, доброг општег стања и налази се на Одељењу ортопедије на Дечјој хирургији.

Несрећа се догодила када је аутомобил, из засад неутврђених разлога, слетео с пута и преврнуо се. Хитне службе су брзо стигле на место несреће, а поред аутомобила је пронађен повређени малолетник, а са друге стране је било беживотно тело мушкарца.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс