Свет

Свет на ивици хаоса! Преко 60 авиона послато у близини Кине! СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Ево шта се дешава!

– Необично је за САД да шаљу летелице за снабдевање из Гуама – наводи се у извештају Иницијативе за стратегијске ситуације у Јужном кинеском мору

Најмање 60 америчких борбених авиона обавили су осматрачке мисије региона који се налазе јако близу територије Кине, те се претпоставља да Вашингтон можда планира војне операције у Јужном кинеском мору, тврди једна организација у Пекингу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи Иницијатива за стратегијске ситуације у Јужном кинеском мору, од 60 борбених авиона колико је забележено, 41 летелица је прелетела преко тог спорног мора, шест изнад Источног кинеског и 13 преко Жутог мора.

У извештају овог тела напомиње да су знатно појачане активности снабдевања летелица горивом у ваздуху, што по њиховој оцени може да значи да се америчка војска спрема на далекометне нападе на циљеве у Јужном кинеском мору, преноси Соутх Цхина Морнинг Пост.

Ова иницијатива, такође, каже да неке летелице које су послате да наточе гориво борбеним авионима долазе из америчке базе у Гуаму.

Необично је за САД да шаљу летелице за снабдевање из Гуама, а не из њихове базе Кадена у Јапану, зато што су те операције неекономичне и неефикасне. Овакви потези су вероватно припрема за снабдевање летелица горивом у екстремним ситуацијама и из тог разлога захтевају велику пажњу – наводи се у извештају Иницијативе.

– Ове војне активности у Јужном кинеском мору показују да је тај регион и даље у фокусу Американаца, али оно што додатно привлачи пажњу јесте повећана активност у региону Жутог мора. Пре два месеца, активности у том региону биле су спорадичне – додаје се.

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс