Србија

Свет у неверици! ТРАМП ЈЕ У МНОГО ЛОШИЈЕМ СТАЊУ НЕГО ШТО СЕ САОПШТАВА! Ево шта се дешава са председником!

Лекари који нису укључени у лечење америчког председника Доналда Трампа тврде да је чињеница да он користи дексаметазон, генерички стероид који се користи за лечење других инфекција, најјачи доказ да би његов случај могао да буде тежак

– Оно што сам чуо на конференцији указује да је председник у много тежем стању него што показује генерална слика – рекао је доктор Данијел Меккилен из Клиничког центра у Масачусетсу, јавља Ројтерс, а преноси Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчко друштво за заразне болести каже да је дексаметазон користан за људе са тешким обликом ковида-19 који захтевају додатни кисеоник, али и да је једна студија показала да тај лек чак може бити штетан за људе са благим обликом болести.

Од суботе Трамп је почео петодневно лечење леком ремдесивиром који је још у фази испитивања, а доктори кажу да оба лека како би се спречило погоршање стања, с тим што се дексаметазон користи код људи чије је стање већ лоше.

Главни медицински службеник у клиници Нортвел у Њујорку Дејвид Батинели каже да је потпуно вероватно да би Трамп могао да буде пуштен из болнице у понедељак, али и упозорио да за потпуни опоравак треба времена.

– Мало је вероватно да ће изаћи и наставити кампању за мање од 14 дана – рекао је Батинели.

 

 

 

 

Извор: Информер/Тањуг