Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Велики сукоб се наставља: Француска хитно повукла амбасадора из Турске! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Француска је данас осудила изјаву турског председника Реџепа Тајипа Ердогана који је довео у питање “ментално здравље” француског колеге Емануела Макрона.

Француска је брзо реаговала и повукла свог амбасадора из Турске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Коментари председника Ердогана неприхватљиве су. Вређање и грубости нису начин. Захтевамо да Ердоган промени политички смер, јер је његова политика опасна у сваком смислу. Не улазимо у сувишне полемике и не прихватамо увреде”, наводи се у саопштењу Јелисејска палате.

Муњевита реакција званичног Париза уследила је после данашње изјаве Ердогана о Макрону да “све што се може рећи шефу државе који на тај начин третира милионе припадника различитих верских заједница је – прво испитај своје ментално здравље”.

Турски председника је пре две недеље осудио као провокацију Макронове изјаве о “исламском сепаратизму” и “потреби да се ислам у Француској структурира”, пренео је Ројтерс.

Предлог закона о борби против “сепаратизма” у Француској, чија мета је радикални ислам, треба да се нађе у парламенту почетком децембра.

Ердоган је раније данас критиковао ставове свог француског колеге Макрона према муслиманима, позивајући га ”да провери своје ментално здравље”.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг