Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Новак Ђоковић неће бранити титулу на Аустралијан опену? Ево шта се дешава!

Одржавање наредног Аустралијан опена под великим је знаком питања!

Мелбурн је један од најтеже погодјених аустралијских градова током пандемије коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други талас пандемије натерао је надлежне на уводјење полицијског часа преко ноћи и затварање пет милиона становника. Организатори Аустралијан опена и поред тога планирају публику на трибинама, до 50 одсто капацитета, уз обавезно поштовање правила о дистанци.

Сада су стигле најаве да Аустралијан опен можда неће бити ни одржан наредне године или ако буде, онда ће он изгледати драстично другачије од онога на шта смо навикли!

Након што је 2020. година у доброј мери прошла у напорима АТП-а, WТА и ИТФ-а да се сезона некако настави и заврши, у чему се за сада успева, Аустралија 2021. би могла да направи изузетан проблем.

У тој земљи је данас објављено да су власти забраниле улазак странаца у земљу и напуштање континента својим држављанима све до 2022. године!

То значи да ни спортисти неће моћи да улазе у Аустралију, али ни да тенисери и тенисерке који се такмиче под њеном заставом неће моћи да је напусте

Наравно, један сценарио, онај најгори је отказивање што би посебно штетило, између осталих и Новаку Ђоковићу. Иако не буде бранио титулу први рекет света неће изгубити бодове са Аустралијан опена, свих шампионских 2000, али му то пак не одговара пошто се рачуна да у Мелбурну као осмоструки и актуелни шампион може најлакше до гренд слем титуле у даљој потери за Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Такође, пехар са репрезентацијом са АТП купа могао би да остане небрањен. Не заборавимо и да овог лета није могао да брани две заредом освојене титуле на Вимблдону, где би по свему судећи био највећи фаворит.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс