Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Новак ОТКРИО разлог доласка у Аустрију! Сасуо им све у лице!

На турнир сам дошао како бих зарадио нове поене и био најбољи у историји по броју недеља на првом месту, каже Новак Ђоковић * Наш ас данас игра у 1. колу против сународника Филипа Крајиновића (не пре 15.30)

Желим да будем најбољи у историји и задржим прву позицију на АТП листи до даљег, каже српски тенисер Новак Ђоковић уочи почетка такмичења на турниру у Бечу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш ас започео је данас 292. недељу на првом месту АТП листе са 11.740 бодова. Од њега је тренутно бољи само и даље активни, али тренутно повређени Роџер Федерер са 310 недеља. Новак ће га престићи уколико не изгуби водеће место до 8. марта следеће године.

Како би обезбедио прву позицију до краја године, Новак је одлучио да се први пут после 13 година такмичи на турниру у Бечу, где ће у случају тријумфа освојити додатних 500 бодова, као и новчану награду од 100.000 евра. Према Ђоковићевим речима, обарање рекорда по броју недеља на првом месту тренутно му је главни циљ.

Драго ми је што се после 13 година враћам у Беч, на турнир на којем сам имао изванредну подршку од Срба који живе у Аустрији. Нажалост, сада стадион неће бити испуњен због епидемије коронавируса, али биће до 1.000 људи, што такође значи. Један од главних разлога што сам дошао у Беч је трка за историјски рекорд по броју недеља на АТП листи. Овде имам могућност за нове поене и надам се успеху. Усредсредићу се на сваки меч и давати максимум – истакао је Новак.
Хвали Филипа

Најбољем српском спортисти биће довољне две победе у Бечу да до краја године остане први. Тиме ће изједначити рекорд Американца Пита Сампраса и шести пут завршити годину као најбољи. За почетак, мораће да победи сународника и великог пријатеља Филипа Крајиновића, тренутно 30. тенисера света.

– Прошле недеље сам тренирао са Филипом и шалили смо се да постоји мала шанса да се састанемо у 1. колу у Бечу. Ето, десило се да заиста морамо да играмо један против другог. Тако је како је. Ми смо сјајни пријатељи, знамо се дуго. Он је баш талентован и на тврдој подлози игра најбоље – похвалио је Новак момка из Сомбора.

Ђоковић и Крајиновић састали су се до сада два пута у каријери. Давне 2010. на Србија опену у Београду Ђоковић је предао меч Крајиновићу, а ове године у Риму Ноле је славио у два сета.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс