Свет

Тешка саобраћајна несрећа! ПОГИНУО ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ!

Бизнисмен и ТВ водитељ Зеф Ајзенберг погинуо је док је покушавао да обори британски брзински рекорд на аеродрому у Јоркширу.

Оснивач компаније која продаје додатке за исхрану спортиста „Maximuscle“ возио је аутомобил Porsche 911 Turbo S на аеродрому Елвингтон у Јоркширу у северној Енглеској кад је изгубио контролу над возилом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

47-огодишњак је био познат као велики зависник од адреналина, а претходно је учествовао у рушењу неколико рекорда. Прошле године, примера ради, по пешчаној плажи у Јужном Велсу пројурио је брзином од 332 километра на сат.

Полиција је потврдила да је Ајзенберг изгубио живот када је изгубио контролу над возилом, преноси ББЦ.

Аеродром Елвингтон популарно је место за покушаје обарања брзинских рекорда, али такође је био поприште бројних великих несрећа. Ајзенберг је 2016. тамо учествовао у опасној несрећи, док је 10 година раније бивши водитељ Топ Гира Ричард Хамонд замало погинуо на истој стази. После несреће у којој је возио аутомобил на млазни погон готово 480 километара на сат, две недеље био је у коми.

Из британског мотосавеза саопштили су како су дубоко потресени несрећом и да ће истражити њен узрок.

„Зеф иза себе оставља своју партнерку Мирелу Дантонио и двоје деце“, додаје се у саопштењу Моторспорта УК.

Ајзенберг је наводно покушавао да обори британски рекорд за возило. Рекорд постоји од 1970. године кад га је поставио тркач Тони Деншам, а износи 334 километара на сат

 

 

 

Извор: Ало.рс