Свет

ТУРЦИ У ШОКУ! Руси послали поруку: Ако срушите само један ЈЕРМЕНСКИ АВИОН, РУСКА ВОЈСКА ЋЕ ИНТЕРВЕНИСАТИ!

Према објављеним информацијама, Азербејџан је претрпео велике губитке у људству, оклопним возилима и војних нападачких и транспортних хеликоптера.

Јерменски званичник је говорио о губицима Азербејџана у 137 тенкова, 7 хеликоптера, 72 дрона и 1 авион, а погинуло је око 800 војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према непотврђеним информацијама Азербејџан тренутно има приближно 1.900 рањених војника. Јерменска војска је потврдила да су и они претрпели велике губитке, али они ће бити објављени накнадно.

Води се артиљеријска битка, уз међусобно гранатирање положаја две зараћене стране, као и деловање беспилотних летелица.

Међутим, војни стручњаци и аналитичари извештавају да ако се цифре за азербејџанске губитке покажу тачним, то ће бити озбиљни губици.

Још једна чињеница је импресивна – обе државе озбиљно избегавају употребу својих авиона и повремено користе беспилотне летилице које су заправо углавном у извиђачким мисијама.

Према речима стручњака, некоришћење борбених авиона настало је због чињенице да обе земље имају квалитетне системе ПВО са дометом од око 100 км. а страх од губитка додатне опреме и људства засад је водио у њиховој одлуци да „приземље“ борце.

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова упутила је снажно и јасно упозорење Турској због умешаности те земље у сукоб око Нагорно-Kарабаха

По још неиспитаним чињеница у случају рушења јерменског ловца СУ-25 од стране турског Ф-16, према подацима јерменског Министарства одбране, компликује ситуацију, јер је Москва дужна да пружи војну помоћ Јерменији према Уговору из Ташкента“.

Захарова је упутила упозорење Турској да уколико се утврди да су оборили јерменски СУ-25, Русија ће бити приморана да војно интервенише.

 

Извор: Webtribune.rs