Србија

УДАРНА ВЕСТ! Сутра заседа Председништво СНС, биће позната имена нових министара

Седница Председништва СНС одржаће се сутра! После седнице требало би да буде познат састав владе који предлаже мандатарка Ана Брнабић. Такође, биће познато и да ли и које странке улазе у владу као коалициони партнери.

Имајући у виду да су најављени резови и велике промене, поједини напредњаци кажу за Курир да неће баш сви бити срећни након што Брнабићева изнесе предлоге за тим у Немањиној 11.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неупитна подршка

Потпредседник СНС Милош Вучевић каже да очекује подршку чланова Председништва СНС за предлог владе који ће мандатарка изнети.

– У то немам дилему. Да ли ће сви бити интимно срећни и задовољни, за мене није релевантно. А вероватно неће баш сви бити задовољни. Међутим, већинска, суштинска подршка није упитна – сматра Вучевић.

Потпредседник СНС Миленко Јованов очекује да Председништво странке једногласно подржи предлоге који буду изнети. – Већ се доста говорило о томе да ће наредну владу дочекати много изазова и на унутрашњем и на спољнополитичком плану, а сада нам стварност показује да су та гледишта била апсолутно исправна и да је потребно одабрати тим који ће свим тим изазовима моћи да одговори. Апсолутно верујем у процену председника Вучића и уверен сам да ће предложени тим људи одговарати циљевима и изазовима који су пред Србијом и СНС – каже Јованов за наш лист.

Влада континуитета

Извршни директор Цесида Бојан Клачар подсећа да је законски рок за формирање владе Србије до 3. новембра.

– Како сада ствари стоје, влада ће бити формирана у фото-финишу. Процедура је таква да СНС треба да заузме став о будућој коалицији и о министрима, а да се након тога изабере руководство Народне скупштине. Како је најављено, изненађења ће бити, али их не очекујем превише, јер је идеја да ово буде влада континуитета. Изненађења могу да буду код људи који нису словили за водеће кандидате, али и у томе да се уведе више младих или жена које нису биле на истакнутим позицијама – оцењује Клачар.

Подсетимо, како се најављивало, једини сигурни министри из СНС су Синиша Мали и Бранислав Недимовић, док би бивша шефица Скупштине Маја Гојковић преузела ресор културе или заштите животне средине, а као потенцијално нове министарке помињале су се Ирена Вујовић из СНС, доскорашња повереница за равноправност Бранкица Јанковић, као и заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић.

Зорана Михајловић

Немогуће задовољити све жеље

Потпредседница владе и министарка за грађевинарство и саобраћај Зорана Михајловић каже за Курир да је најважније да влада остварује добре резултате и да прати политику председника:

– Не постоје идеалне ситуације нити идеални избори влада. И немогуће је задовољити све жеље, мада формирање владе није питање нечијих жеља, већ задатака који су пред владом. Грађани су гласали за СНС, верујући у нас. То поверење не сме да се изневери. Ми смо мала земља, али на важној позицији, спољном политиком коју води председник Србије имамо политичку стабилност, а то је најважније за економски развој. Налазимо се у години која је мало је рећи изазовна са становишта здравља, са свим тим треба се борити и стварати још бољи амбијент за инвестиције.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс