Србија

УДАРНО! Туга! УМРО ДУШАН МИТРОВИЋ!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Директор фирме Дан Граф и један од оснивача и власника листа Данас Душан Митровић преминуо је данас у Београду у 70. години живота, након дуге и тешке болести.

На месту директора Дан Графа, као издавача листа Данас, налазио се од друге године његовог постојања, односно од 1998. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након завршене школе у Краљеву, где је рођен, професионалну и политичку каријеру је започео у Савезу социјалистичке омладине Југославије, где је између осталог био и на функцији потпредседника Савеза социјалистичке омладине Србије.

Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду.

Своју каријеру је потом наставио у синдикалним водама, те је у неколико наврата био секретар Савеза самосталних синдиката Србије, након чега је учествовао у оснивању а потом био и потпредседник Уједињених гранских синдиката Независност.

Из синдикалне сфере прелази у медијски бизнис, а прво је радио у дневном листу Борба у време када је главни и одговорни уредник био Станислав Сташа Маринковић. У Борби се бавио пласманом и продајом листа, што је прве године радио и у Данасу у улози заменика директора.

Из Борбе прелази у Нашу Борбу где је био директор продаје, потом са групом новинара оснива дневни лист Данас.

Заслужан је за развој уличне продаје новина, а потом и нових алтернетивних дистрибутивних мрежа из које су настала бројна, међу њима и тренутно најјача предузећа за дистрибуцију штампе у Србији.

Сахрана ће бити одржана у његовом родном месту Цветке код Краљева, у четвртак 22. октобра у 13 сати.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс / Данас