Свет

УРЕДБА СТУПА НА СНАГУ! Све се затвара у 18 часова!

Рим — У Италији данас ступа на снагу уредба о затварању барова, кафића и ресторана најкасније до 18 сат.

Затварају се и теретане, биоскопи и базени, а све у циљу да се заустави брзи поновни раст коронавируса који достиже нове рекорде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мере, око којих су се јуче договорили влада премијера Ðузепеа Контеа у Риму и регионалне власти, уводе се након две ноћи протеста у Напуљу и Риму против полицијског часа, који је на снази у више региона од прошле недеље, јавља Ројтерс.

Свесна огромних трошкова гашења економије, римска влада је изјавила да не жели да понови свеобухватно закључавање наложено у првој фази кризе. Али била је приморана да поступно појачава ограничења, јер је пандемија убрзавала након што је преко лета успорен раст броја нових случајева.

Уредба подстиче људе да не излазе из кућа и да ограниче контакте са било ким изван њихове уже породице, али не намеће обавезни полицијски час или закључавање и омогућава радњама и већини предузећа да остану отворене.

Ипак, услуга у баровима и ресторанима биће подвргнута низу контрола како би се ограничила зараза, а биоскопи, позоришта, играчке сале и дискотеке биће затворени.

Уредба такође налаже да се до три четвртине наставе у средњим школа изводи путем интернета како би се ограничио број ученика у школским зградама.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг