Србија

УЖАС У СРБИЈИ: Два мушкарца ухапшена због обљубе детета

ПОЛИЦИЈА у Инђији и Пожаревцу ухапсила је двојицу младића осумњичених за обљубу малолетница. Обе девојчице имају само по 13 година, оба случаја пријавиле су породице малолетница.

У Инђији је у ноћи између четвртка и петка приведен Живан С. (24) из Бешке, и њему је одређено задржавање до 48 сати, а у суботу ће, уз кривичну пријаву, бити приведен у Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици на саслушање. Лисице на руке стављене су му након што је пријављен девојчицин нестанак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Баба је позвала полицију у уторак. Од тада је почела потрага за девојчицом, а у њено проналажење укључили су се и неки мештани. Комшија, који је био са њеном бабом и претраживао околину мало даље од села, опазио је један аутомобил, а када су му се приближили, у њему су угледали девојчицу и Живана – каже наш извор из истраге.

Како незванично сазнајемо, проверава се да ли је девојчица добровољно пристала на полни однос, јер постоје индиције за тако нешто, а силовање је пријављено тек пошто се вратила кући.

Уколико се буде утврдило да је полни однос био добровољан, осумњиченом свакако прети казна до 20 година затвора због кривичног дела – однос са малолетницом.

Истовремено, Пожаревљанин И. Н. (18) ухапшен је због сумње да је извршио кривично дело обљуба детета, а након пријаве родитеља малолетне М. Ш. (13), из околине Пожаревца.

Родитељи су пријавили да је осумњичени њихову ћерку одвео у Београд, где је са њом боравио од 6. до 8. августа, и да ју је у том периоду обљубио. Приликом саслушања у Вишем тужилаштву, осумњичени је изјавио да му је девојчица рекла како има 15 година, а и да изгледа старија него шта заиста јесте. Такође, рекао је да је она била с њим добровољно, јер су се заљубили, што је и она потврдила.

Након саслушања, осумњичени је пуштен да се брани са слободе. Наложена је истрага о овом случају, у оквиру које ће бити обављено психијатријско вештачење осумњиченог, којем је олакшавајућа околност то што је млађи пунолетник, јер има 18,5 година.

Уколико се буде утврдило да је И. Н. на истом интелектуалном нивоу као девојчица, ту неће бити елемената кривичног дела, па ће поступак против њега бити обустављен.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР НОВОСАЂАНИНУ

НОВОСАЂАНИНУ М. Ј. (82), против којег је Више јавно тужилаштво прошлог месеца подигло оптужницу због обљубе осмогодишњег дечака, поново је продужен притвор. Он је ухапшен 7. маја због сумње да је тога дана у поподневним сатима у близини плаже Шодрош, малишана одвео у оближњу шуму и обљубио. Старац и осмогодишњак, који се наводно не познају, сасвим случајно су се тога дана срели недалеко од некадашњег новосадског бродоградилишта. Малишан је сам отишао од куће и пешке се упутио према Дунаву, да би се тамо играо. После неколико размењених речи са дечаком, М. Ј. је, како сазнајемо, малишана одвео у оближњу шуму код неуређене дунавске плаже Шодрош, где га је, како се сумња, осмогодишњак орално задовољавао.

Извор: Љ. П./Новости