loading...
Спорт

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Траже се радници у Србији, плата 1.700 евра! Ево о чему је реч!

Тренутно се, међу огласима за посао, на њиховом званичном порталу, наводе позиције за електроинжењере, радна места у продаји, производњи и куповин

Немачка компанија “Бросе”, која је започела градњу фабрике у Панчеву, расписала је конкурс за више десетина радних места, а до лета 2021. година, када би требало да почне са радом, у овом индустријском гиганту, радиће 1.100 људи.

Од тог броја скоро 500 ће бити високообразовано. На постављању камена темељца, пре неколико месеци, најављено је да ће просечна нето плата, у овој фирми, бити и до 1.700 евра.

Председнику Вучићу усред преноса уживо додали телефон, важан позив прекинуо разговор са мештанима, а онда им је саопштио вест која је стигла

Грађанима се враћа 2 милијарде евра! Исплата аконтације за обештећење почиње?

Погледајте како изгледа Зорана Михајловић без шминке! Ретко је можете видети у овом издању

Тренутно се, међу огласима за посао, на њиховом званичном порталу, наводе позиције за електроинжењере, радна места у продаји, производњи и куповини. Места има за програмере софтвера и хардвера, менаџере пројеката, испитне техничаре… Све ове позиције, како објашњавају стручњаци у овој области, отвориће могућност за запослење радника из читаве Србије, али и повратак наших људи, који већ раде у некој од “Бросе” фабрика, широм Европе.

Компанија “Бросе” бави се производњом електричних мотора за аутомобиле, управљаче, пумпе за уље и мотора вентилатора за хлађење. Инвестиција је вредна 180 милиона евра, а темељи фабрике постављени су у новој, “северној” индустријској зони Панчева. И сам председник Србије нагласио је велики значај што је немачка компанија изабрала Србију за своју инвестицију. Како је рекао на полагању камена темељца, отварање ове фабрике ће значити бољи живот за цео јужни Банат, за Ковачицу, Опово и читав део према Ковину и Алибунару. “Бросе” ће за нас да значи додатних 450 милиона евра извоза. Када је реч о плати, радницима ће у почетку бити 750 евра, инжењерима око 1.500, а до 2026. плата би требало да буде између 1.900 и 2.100 евра.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Новости

loading...