Србија

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Најављена резолуција којом се забрањују преговори о “Заједници српских општина”

Парламентарна група Покрета Самоопредељење поднела је три захтева за интерпелацију који се односе на косовског премијера Авдулаха Хотија.

Самоопредељење њављује и да ће предложити Скупштини усвајање резолуције која би, између осталог, забранила било ком јавном и државном званичнику да поново преговара о Заједници српских општина.

Самоопредељење је саопштило да је први захтев везан за језеро Газиводе према споразуму потписаном у Вашингтону, други за расветљавање судбине несталих и трећи у вези са Заједницом српских општина, наводи Коха, преноси Косово онлајн.

Први захтев за интерпелацију се, како кажу, односи на Хотијеву посвећеност у Вашингтону да језеро Газиводе дели са Србијом.

“Ово је без преседана и опасно, јер промовише интерес Србије да подрива суверенитет наше републике, омогућавајући јој приступ нашим економским и стратешким ресурсима. Ни Хоти ни његова делегација немају легитимитет за то”, наводе у Покрету Самоопредељење.

Други је повезан са његовом другом опредељеношћу у Вашингтону која условљава разјашњење судбине несталих из последњег рата са решавањем питања расељених.

“Ово није само штетно већ и нехумано”, сматрају у Самоопредељењу.

Трећа интерпелација односи се на изјаве Хотија након састанка са председником Европског парламента и Спољнополитичког одбора, где је рекао да ће у потпуности поштовати споразум о Заједници српских општина.

 

 

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2020.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031